Женевер Склад напою | Женевер і джин | Примітки | Навігаційне менюВиробництво і різновид женеверу (genever)виправивши або дописавши їївиправивши або дописавши їїр

Алкогольні напоїНідерландська кухняБельгійська кухняВинаходи Нідерландів


нід.ялівцюГолландіїЯчміньжитокукурудзаялівцюпрянощівіскіанглійськогоджинаВільгельм III






Півлітрова пляшка голландського женевера


Женевер (нід. jenever, МФА : [jəneːvər]) — це міцний спиртний напій, отриманий шляхом дистиляції переброженого сусла з соложеного ячменю і ароматизованого ягодами ялівцю з іншими прянощами. Виробляється тільки в Голландії і в Бельгії.



Склад напою |


Ячмінь, жито, кукурудза, ягоди ялівцю та інші прянощі — компоненти для виробництва класичного женевера, який внаслідок цього зазвичай називається graanjenever, тобто зерновий женевер. Компоненти зброджуються, як для виробництва віскі, але у вихідну бражку додаються ягоди ялівцю і прянощі. Після перегонки женевер фільтрують, розбавляють водою до необхідної міцності, відстоюють, розливають і випускають у продаж, або додатково витримують у дубових бочках тривалий час. Відповідно, женевер першого типу називається jonge, тобто молодий, а другого — oude, тобто старий. Є ще і витриманий в бочках korenwijn, з високим вмістом солодового спирту.[1] Старий женевер коштує набагато дорожче молодого і є самостійним напоєм, молодий дешевше, володіє більш сухим і різким смаком, використовується переважно для коктейлів, подібно до англійської джину.



Женевер і джин |


На відміну від англійського джина, одержуваного перегонкою спиртової настоянки ялівцевої ягоди і прянощів, женевер частково зберігає аромат і присмак вихідної зернової сировини. За суттю, женевер (або, як його називають в англомовних країнах, «джіневер») є прабатьком джина. Коли голландський правитель Вільгельм III зійшов на англійський престол, женевер був привезений в Англію, де його спробували були випускати, але невдало — була порушена рецептура. Однак завдяки цьому в Англії з'явився власний різновид «ялівцівки» — джин.



Примітки |




  1. Виробництво і різновид женеверу (genever)









Popular posts from this blog

Тонконіг бульбистий Зміст Опис | Поширення | Екологія | Господарське значення | Примітки | Див. також | Література | Джерела | Посилання | Навігаційне меню1114601320038-241116202404kew-435458Poa bulbosaЭлектронный каталог сосудистых растений Азиатской России [Електронний каталог судинних рослин Азіатської Росії]Малышев Л. Л. Дикие родичи культурных растений. Poa bulbosa L. - Мятлик луковичный. [Малишев Л. Л. Дикі родичи культурних рослин. Poa bulbosa L. - Тонконіг бульбистий.]Мятлик (POA) Сем. Злаки (Мятликовые) [Тонконіг (POA) Род. Злаки (Тонконогові)]Poa bulbosa Linnaeus, Sp. Pl. 1: 70. 1753. 鳞茎早熟禾 lin jing zao shu he (Description from Flora of China) [Poa bulbosa Linnaeus, Sp. Pl. 1: 70. 1753. 鳞茎早熟禾 lin jing zao shu he (Опис від Флора Китаю)]Poa bulbosa L. – lipnice cibulkatá / lipnica cibulkatáPoa bulbosa в базі даних Poa bulbosa на сайті Poa bulbosa в базі даних «Global Biodiversity Information Facility» (GBIF)Poa bulbosa в базі даних «Euro + Med PlantBase» — інформаційному ресурсі для Євро-середземноморського розмаїття рослинPoa bulbosa L. на сайті «Плантариум»

Лель (журнал) Зміст Історія | Редакція | Автори і рубрики | Інтерв'ю, статті, рецензії | Див. також | Посилання | Навігаційне менюперевірена1 змінаСергій Чирков: «Плейбой» і «Пентхауз» у кіосках з'явилися вже після того, як зник «Лель»«Лель», підшивка 10 номерів (1992, 1993)Ніч з «Другом Читача»: казки на ніч для дорослихІнформація про журнал на сервері журналістів у ВР УкраїниНаталія Патрікєєва. Лель. Перший український еротичний журналр

Best approach to update all entries in a list that is paginated?Best way to add items to a paginated listChoose Your Country: Best Usability approachUpdate list when a user is viewing the list without annoying themWhen would the best day to update your webpage be?What should happen when I add a Row to a paginated, sorted listShould I adopt infinite scrolling or classical pagination?How to show user that page objects automatically updateWhat is the best location to locate the comments section in a list pageBest way to combine filtering and selecting items in a listWhen one of two inputs must be updated to satisfy a consistency criteria, which should you update (if at all)?