Женевер Склад напою | Женевер і джин | Примітки | Навігаційне менюВиробництво і різновид женеверу (genever)виправивши або дописавши їївиправивши або дописавши їїр

Multi tool use
Multi tool use

Алкогольні напоїНідерландська кухняБельгійська кухняВинаходи Нідерландів


нід.ялівцюГолландіїЯчміньжитокукурудзаялівцюпрянощівіскіанглійськогоджинаВільгельм III






Півлітрова пляшка голландського женевера


Женевер (нід. jenever, МФА : [jəneːvər]) — це міцний спиртний напій, отриманий шляхом дистиляції переброженого сусла з соложеного ячменю і ароматизованого ягодами ялівцю з іншими прянощами. Виробляється тільки в Голландії і в Бельгії.



Склад напою |


Ячмінь, жито, кукурудза, ягоди ялівцю та інші прянощі — компоненти для виробництва класичного женевера, який внаслідок цього зазвичай називається graanjenever, тобто зерновий женевер. Компоненти зброджуються, як для виробництва віскі, але у вихідну бражку додаються ягоди ялівцю і прянощі. Після перегонки женевер фільтрують, розбавляють водою до необхідної міцності, відстоюють, розливають і випускають у продаж, або додатково витримують у дубових бочках тривалий час. Відповідно, женевер першого типу називається jonge, тобто молодий, а другого — oude, тобто старий. Є ще і витриманий в бочках korenwijn, з високим вмістом солодового спирту.[1] Старий женевер коштує набагато дорожче молодого і є самостійним напоєм, молодий дешевше, володіє більш сухим і різким смаком, використовується переважно для коктейлів, подібно до англійської джину.



Женевер і джин |


На відміну від англійського джина, одержуваного перегонкою спиртової настоянки ялівцевої ягоди і прянощів, женевер частково зберігає аромат і присмак вихідної зернової сировини. За суттю, женевер (або, як його називають в англомовних країнах, «джіневер») є прабатьком джина. Коли голландський правитель Вільгельм III зійшов на англійський престол, женевер був привезений в Англію, де його спробували були випускати, але невдало — була порушена рецептура. Однак завдяки цьому в Англії з'явився власний різновид «ялівцівки» — джин.



Примітки |




  1. Виробництво і різновид женеверу (genever)









Id6u,w0h M,mKZyqtTrmoJzsSDR
6PUWmlUbV07,t,KG4UBugmSXzGJ WHp4RQp JA uCU778BOTDd9t0kfLkx90

Popular posts from this blog

No such entity with customerId The Next CEO of Stack OverflowTruncate table using resource model in Magento 2Custom Customer Attribute (string) get function not workingGetting current customer in custom REST API moduleSubstitute existing Customer EAV AttributesMagento 2 - Best practice for extending customer entityFatal error: Call to a member function create() on nullProduct custom attribute import with CSV Magento 2.2What is the distinction between defining a customer attribute as “system” versus not “user defined”?Custom EAV Entity Type Missing “default_attribute_set_id” In ModelMagento 2.2: Add Customer Attribute to Custom Tab in AdminHow to mass update custom dropdown customer attribute to all customers? PHP or SQL

Лель (журнал) Зміст Історія | Редакція | Автори і рубрики | Інтерв'ю, статті, рецензії | Див. також | Посилання | Навігаційне менюперевірена1 змінаСергій Чирков: «Плейбой» і «Пентхауз» у кіосках з'явилися вже після того, як зник «Лель»«Лель», підшивка 10 номерів (1992, 1993)Ніч з «Другом Читача»: казки на ніч для дорослихІнформація про журнал на сервері журналістів у ВР УкраїниНаталія Патрікєєва. Лель. Перший український еротичний журналр

Буцька Катерина Петрівна Зміст Біографія | Фільмографія | Дублювання та озвучення українською | Дублювання та озвучення російською | Озвучення реклами | Навігаційне менюперевірена109 змінвиправивши або дописавши її