Вайда Шандор Олександрович Зміст Життєпис | Заборона в'їзду на територію України | Досягнення | Примітки | Посилання | Навігаційне менюВайда: «У Нафтовику подобається все: колектив, збори, стадіон…»«Закарпаття» (Ужгород) - «Сталь» (Алчевськ)На оглядинах в Ігоря Гамули - 10 новачків«Полтава» (Полтава) - «Сталь» (Дніпродзержинськ)«Олімпік» (Донецьк) - «Сталь» (Дніпродзержинськ)"Закарпаття" приступило до роботи. Невуче ще відпочиваєСклад "Закарпаття" поповнили 12 гравцівУ Закарпаття 12 новачків«Славутич» (Черкаси) - «Скала» (Стрий)«Славутич» (Черкаси) - «Оболонь-2» (Київ)Сергій Пучков: "Приїхав до Черкас не заробляти, а будувати команду"Нафтовик підписав двох півзахисників"Нафтовик-Укрнафта" підписав двох новачківНафтовик-Укрнафта підписав Вайду та Разуваєв«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) - «Сталь» (Алчевськ)«Арсенал» (Біла Церква) - «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка)Перша ліга. Символічна збірна 30 туру за версією UA-ФутболНафтовик: далі без Вайди, Радіонова та МалюкаУгорський клуб може підписати чотирьох українцівУкраїнських футболістів пожиттєво дискваліфікувалиСтатистика виступів на офіційному сайті ФФУВізитна картка футболіста на офіційному сайті УПЛСтатистика виступів на офіційному сайті ПФЛПрофіль футболіста на сайті soccerway.comВайда Шандор ОлександровичВайда Шандор ОлександровичСтатистика виступів гравця на сайті allplayers.in.uaПрофіль футболістаПрофіль гравцяПрофіль гравцяПрофіль гравцяПрофіль гравцяПрофіль гравцяПрофіль гравцяПрофіль гравцяПрофіль гравцяПрофіль гравця

Народились 14 грудняНародились 1991Уродженці МатесалькиУкраїнські футболістиУгорські футболістиУкраїнські футбольні легіонериФутбольні легіонери в ЧехіїФутболісти «Говерли»Футболісти «Сталі» (Кам'янське)Футболісти «Черкаського Дніпра»Футболісти «Нафтовика-Укрнафта»Футболісти «Балмазуйвароша»


14 грудня1991МатесалькаУгорщинаукраїнськийфутболістпівзахисник«Бальмазуйварош»Матесалька«Закарпаття»першої ліги чемпіонату України«Сталі»Андрія КовальчукаОлександр НадьВладислав Микуляк«Динамо»кубку УкраїниВищої ліги«Дніпрі»Охтирку«Сталі»«Полтави»«Олімпіка»Сейхан АлієвСергія ЗадорожногоІгор Гамулачемпіонаті Закарпатської області«Берегвідейку»аматорського кубку України«Словхліба»Чарльза Невуче«Ворскли»Іван Лієтава«Славутича»«Скали»«Оболоні-2»Дмитро Кошелюккубку УкраїниСергій ПучковЄвгена Яровенка«Нафтовиком-Укрнафтою»Марат Даудовпершої ліги«Сталі»Олег Єрмака«Арсенала»Олексія Разуваєва«Бальмазуйварош»26 червня2018СБУукраїнських угорців«Kárpátalja»

























Ф
Шандор Вайда
Особові дані
Повне ім'я
Шандор Олександрович Вайда
Народження

14 грудня 1991(1991-12-14) (27 років)

 

Матесалька, Угорщина
Зріст
175 см
Вага
66 кг
Громадянство

Україна Україна
Угорщина Угорщина
Позиція

півзахисник
Інформація про клуб
Поточний клуб

Угорщина «Бальмазуйварош»
Номер
26
Юнацькі клуби
200?—2006
2006—2008

Україна ДЮСШ (Виноградів)
Україна ДЮСШ (Ужгород)
Професіональні клуби*
































РокиКлуб
Ігри (голи)
2008—2012Україна «Закарпаття» 31
(1)
2009—2010 Україна «Сталь» (Дніпродз.) 2
(0)
2012Чехія «Дукла» (Прага) 2
(0)
2012 Чехія «Дукла-д» (П) 8
(1)
2012—2013Україна «Славутич» (Ч) 18
(4)
2013—2015Україна «Нафтовик-Укрнафта» 40
(2)
2015—н.ч.Угорщина «Бальмазуйварош» 73
(10)

* Ігри та голи за професіональні клуби
враховуються лише в національному чемпіонаті.



Шандор Олександрович Вайда (нар. 14 грудня 1991, Матесалька, Угорщина) — український футболіст угорського походження, півзахисник клубу «Бальмазуйварош».




Зміст





  • 1 Життєпис

    • 1.1 Ранні роки. «Закарпаття»


    • 1.2 Оренда в «Сталь»


    • 1.3 Виступи на аматорському рівні


    • 1.4 Вояж до Чехії


    • 1.5 «Славутич»


    • 1.6 «Нафтовик-Укрнафта»


    • 1.7 «Бальмазуйварош»



  • 2 Заборона в'їзду на територію України


  • 3 Досягнення

    • 3.1 На професіональному рівні


    • 3.2 На аматорському рівні



  • 4 Примітки


  • 5 Посилання




Життєпис |



Ранні роки. «Закарпаття» |


Шандор Вайда народився 14 грудня 1991 році в угорському місті Матесалька, куди для пологів привіз мати Шандора його батько, Олександр. Виріс на Закарпатті, розпочинав грати в футбол у вигорадовській ДЮСШ. Перший тренер — Іван Іванович Білак[1]. У 15 років на запрошення Олександра Філіпа та Михайла Іваниці перейшов до ужгородської ДЮСШ. Разом з ужгородцями виступав у Вищій лізі ДЮФЛУ. Після закінчення школи відправився на перегляд до першолігового «Закарпаття». Перегляд завершився вдало й у 2008 році Вайда підписав контракт з ужгородським клубом. Оскільки в першій лізі на той час існував ліміт, за яким на полі мали бути вихованці клубної академії, то Шандор отримав шанс проявити себе[1]. Дебютував за першу команду 7 вересня 2008 року в переможному (2:0) домашньому поєдинку 8-о туру першої ліги чемпіонату України проти алчевської «Сталі». Шандор вийшов на поле на 78-й хвилині, замінивши Андрія Ковальчука[2]. Партнерами по команді Вайди були Олександр Надь та Владислав Микуляк. За місце в основному складі молодому гравцеві довелося конкурувати з вихованцем київського «Динамо» Андрієм ковальчуком та вихованцем закарпатського футболу Олександром Смагіним[1]. Проте сезон для молодого футболіста склався вдало: в чемпіонаті України він зіграв 17 матчів, а в кубку України — 1 поєдинок, а за його підсумками «Закарпаття» виграло Першу лігу та отримало путівку до Вищої ліги[1].


Проте місця в основному складі на матчах Прем'єр-ліги для Шандора не знайшлося, тому новий сезон він розпочав у дублюючому складі, де зіграв 5 матчів.



Оренда в «Сталь» |


Побував на оглядинах в дніпропетровському «Дніпрі», проте в останній момент відмовився від трансферу[3] й повернуввся в Охтирку. Проте через відсутність ігрової практики в першій команді погодився перейти до друголігової дніпродзержинської «Сталі»[1]. Дебютував за дніпродзержинців 13 вересня 2009 року в програному (0:2) виїзному поєдинку 8-о туру групи Б проти ФК «Полтави». Вайда вийшов на поле в стартовому складі, а на 60-й хвилині його замінив Микола Гуторов[4]. У складі «Сталі» відзначився й дебютним голом у професіональній кар'єрі, 16 травня 2010 року на 56-й хвилині нічийного (3:3) виїзного поєдинку 24-о туру групи Б проти донецького «Олімпіка». Вайда вийшов на поле в стартовому складі, а на 72-й хвилині його замінив Сейхан Алієв[5]. Під керівництвом Сергія Задорожного належав до основної обойми гравців. Того сезону в Другій лізі відіграв 14 матчів та відзначився 1 голом.



Виступи на аматорському рівні |


По завершенні оренди повернувся до «Закарпаття»[6][7][8], але тодішній головний тренер ужгородців Ігор Гамула також не бачив Шандора в складі команди. Тому футболіт підтримував форму в аматорських клубах. Вситупав у ФК «Середнє» в чемпіонаті Закарпатської області. Також декілька місяців відіграв у «Берегвідейку», в якому на той час виступало багато гравців з досвідом виступів на професіональному рівні. За цей час встиг взяти участь у фінальному поєдинку аматорського кубку України проти «Словхліба» та допомогти своїй команді завоювати трофей[1].



Вояж до Чехії |


Через колишнього одноклубника Чарльза Невуче вийшов на словацьких футбольних агентів, які допомогли Вайді працевлаштуватися в празькій «Дуклі». Команда напередодні приходу Шандора повернулася до еліти чеського футболу. Тренер чеського клубу шукав підсилення для команди, а Вайду розглядав як потенційного гравця основи. Проте через відсутність ігрової практики в «Закарпатті» відправив українця набирати оптимальні кондиції в дубль команди, який на той час виступав у третій лізі чеського чемпіонату. На той час у «Дуклі» виступав українець Іван Фіцай та майбутній нападник полтавської «Ворскли» Іван Лієтава[1]. Того сезону Шандор зіграв у 8-и матчах чемпіонату та відзначився 1 голом. По завершенні сезону повернувся на батьківщину, «Дукла» запропонувала ще один сезон провести в їх дублі, але Шандор відмовився.



«Славутич» |


У 2012 році на правах вільного агента приєднався до черкаського «Славутича»[1]. Дебютував у футболці черкащан 29 липня 2012 року в переможному (2:1) домашньому поєдинку 3-о туру Групи А другої ліги проти стрийської «Скали». Вайда вийшов на поле в стартовому складі, а на 86-й хвилині його замінив В'ячеслав Ткаченко[9]. У новому клубу став одним з основних гравців, виконував стандартні положення. Дебютним голом за «Славутич» відзначився 11 серпня 2012 року на 63-й хвилині програного (2:3) домашнього поєдинку 5-о туру групи А другої ліги проти київської «Оболоні-2». Шандор вийшов на поле в стартовому складі, на 76-й хвилині отримав жовту картку, а на 77-й хвилині його замінив Дмитро Кошелюк[10]. За підсумками першої частини сезону 2012/13 років у чемпіонаті України зіграв 18 матчів та відзначився 4-ма голами, ще 2 поєдинки (1 гол) провів у кубку України. По завершенні контракту залишився в Черкасах, новий тренер черкасців Сергій Пучков вирішив переглянути футболіста[11], але контракт так і не було підписано.



«Нафтовик-Укрнафта» |


Під час зимової перерви сезону 2012/13 років на запрошення головного тренера команди Євгена Яровенка прибув на перегляд, який успішно пройшов й наприкінці лютого підписав контракт з «Нафтовиком-Укрнафтою»[12][13][14]. У новому клубі обрав собі 37-й номер, під яким раніше виступав Марат Даудов[1]. Дебютував у складі охтирців 6 квітня 2013 року в програному (1:2) домашньому поєдинку 24-о туру першої ліги проти алчевської «Сталі». Вайда вийшов на поле на 75-й хвилині, замінивши Олег Єрмака[15]. Дебютним голом у складі охтирського колективу відзначився 26 травня 2013 року на 68-й хвилині переможного (5:1) виїзного поєдинку 32-о туру проти білоцерківського «Арсенала». Вайда вийшов на поле на 58-й хвилині, замінивши Олексія Разуваєва[16]. 2 червня 2014 року потрапив до символічної збірної 30-о туру Першої ліги на позиції правого півзахисника за версією інтернет-видання UA-Футбол[17]. В охтирці відіграв два з половиною сезони, за цей час у чемпіонаті України зіграв 40 матчів та відзначився 2-а голами. Наприкінці листопада 2014 року отримав статус вільного агента[18]



«Бальмазуйварош» |


На початку лютого 2015 року відправився на перегляд до клубу «Бальмазуйварош», який на той час в Nemzeti Bajnoksag II посідав останнє 16-е місце[19]. Перегляд пройшов успішно й Шандор підписав контракт з клубом. Допоміг своїй команді уникнути вильоту, а згодом й вийти до еліти угорського футболу. На даний час один з основних футболістів «Бальмазуйвароша», при чому в команді не вважається легіонером, оскільки має угорський паспорт.



Заборона в'їзду на територію України |


26 червня 2018 року СБУ заборонила футболісту в'їзд на територію України через виступи за по факту сепаратистську команду українських угорців «Kárpátalja» та участь з командою у чемпіонаті світу з футболу серед невизнаних країн і територій.[20]



Досягнення |



На професіональному рівні |



  • УкраїнаПерша ліга чемпіонату України

    • Gold medal icon.svg Чемпіон (1): 2008/09


На аматорському рівні |



  • УкраїнаКубок України (аматори)

    • Cup Winner.png Володар (1): 2010


Примітки |




  1. абвгдежик Вайда: «У Нафтовику подобається все: колектив, збори, стадіон…»


  2. «Закарпаття» (Ужгород) - «Сталь» (Алчевськ)


  3. На оглядинах в Ігоря Гамули - 10 новачків


  4. «Полтава» (Полтава) - «Сталь» (Дніпродзержинськ)


  5. «Олімпік» (Донецьк) - «Сталь» (Дніпродзержинськ)


  6. "Закарпаття" приступило до роботи. Невуче ще відпочиває


  7. Склад "Закарпаття" поповнили 12 гравців


  8. У Закарпаття 12 новачків


  9. «Славутич» (Черкаси) - «Скала» (Стрий)


  10. «Славутич» (Черкаси) - «Оболонь-2» (Київ)


  11. Сергій Пучков: "Приїхав до Черкас не заробляти, а будувати команду"


  12. Нафтовик підписав двох півзахисників


  13. "Нафтовик-Укрнафта" підписав двох новачків


  14. Нафтовик-Укрнафта підписав Вайду та Разуваєв


  15. «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) - «Сталь» (Алчевськ)


  16. «Арсенал» (Біла Церква) - «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка)


  17. Перша ліга. Символічна збірна 30 туру за версією UA-Футбол


  18. Нафтовик: далі без Вайди, Радіонова та Малюка


  19. Угорський клуб може підписати чотирьох українців


  20. Українських футболістів пожиттєво дискваліфікували



Посилання |


  • Статистика виступів на офіційному сайті ФФУ

  • Візитна картка футболіста на офіційному сайті УПЛ

  • Статистика виступів на офіційному сайті ПФЛ


  • Профіль футболіста на сайті soccerway.com (англ.) (нім.)


  • Вайда Шандор Олександрович на сайті transfermarkt.com (англ.) (нім.) (італ.) (ісп.) (порт.) (пол.) (нід.)


  • Вайда Шандор Олександрович на сайті thefinalball.com (англ.)

  • Статистика виступів гравця на сайті allplayers.in.ua


  • Профіль футболіста на сайті FootballFacts.ru (рос.)


  • Профіль гравця на сайті soccerpunter.com


  • Профіль гравця на сайті footballdatabase.eu


  • Профіль гравця на сайті worldfootball.net


  • Профіль гравця на сайті «УКРАЇНСЬКИЙ ФУТБОЛ (історія та статистика)»


  • Профіль гравця на офіційному сайті ФК «Бальмазуйварош» (угор.)


  • Профіль гравця на офіційному сайті ФК «Нафтовик-Укрнафта»


  • Профіль гравця на сайті mlsz.hu


  • Профіль гравця на сайті hlsz.hu


  • Профіль гравця на сайті championat.com


Popular posts from this blog

Magento 2 duplicate PHPSESSID cookie when using session_start() in custom php scriptMagento 2: User cant logged in into to account page, no error showing!Magento duplicate on subdomainGrabbing storeview from cookie (after using language selector)How do I run php custom script on magento2Magento 2: Include PHP script in headerSession lock after using Cm_RedisSessionscript php to update stockMagento set cookie popupMagento 2 session id cookie - where to find it?How to import Configurable product from csv with custom attributes using php scriptMagento 2 run custom PHP script

Can not update quote_id field of “quote_item” table magento 2Magento 2.1 - We can't remove the item. (Shopping Cart doesnt allow us to remove items before becomes empty)Add value for custom quote item attribute using REST apiREST API endpoint v1/carts/cartId/items always returns error messageCorrect way to save entries to databaseHow to remove all associated quote objects of a customer completelyMagento 2 - Save value from custom input field to quote_itemGet quote_item data using quote id and product id filter in Magento 2How to set additional data to quote_item table from controller in Magento 2?What is the purpose of additional_data column in quote_item table in magento2Set Custom Price to Quote item magento2 from controller

How to solve knockout JS error in Magento 2 Planned maintenance scheduled April 23, 2019 at 23:30 UTC (7:30pm US/Eastern) Announcing the arrival of Valued Associate #679: Cesar Manara Unicorn Meta Zoo #1: Why another podcast?(Magento2) knockout.js:3012 Uncaught ReferenceError: Unable to process bindingUnable to process binding Knockout.js magento 2Cannot read property `scopeLabel` of undefined on Product Detail PageCan't get Customer Data on frontend in Magento 2Magento2 Order Summary - unable to process bindingKO templates are not loading in Magento 2.1 applicationgetting knockout js error magento 2Product grid not load -— Unable to process binding Knockout.js magento 2Product form not loaded in magento2Uncaught ReferenceError: Unable to process binding “if: function()return (isShowLegend()) ” magento 2