12 мавп Зміст Сюжет | У ролях | Зйомки | Критика | Примітки | Посилання | Навігаційне менюuphe.com/movies/12-monkeys12 мавпFILM;Terry Gilliam: Going Mainstream (Sort Of) Published: December 24With Twelve Monkeys filming and Die Hard With a Vengeance ready for release, the star opens up By Jeff Gordinier May 19, 1995"Twelve Monkeys (12 Monkeys) (1995) ""Twelve Monkeys (1995)"«Дванадцять мавп»12 мавп12 мавп12 мавп12 мавпКаталог кінофільмів AFIAllMovieAlloCinéBox Office MojoCiné-RessourcesFilmAffinityDanmarks NationalfilmografiDeutsche SynchronkarteiFilmwebInternet Movie DatabaseKINENOTEMetacriticMovieMeterMoviepilotNetflixOpen Media DatabaseOnline-FilmdatenbankRotten TomatoesScopeШведська база даних фільмівTurner Classic MoviesThe Movie DatabaseČSFDQuoraЕнциклопедія наукової фантастикиBritannica (онлайн)10.5240/50E9-3F31-EAC3-B15A-8CE2-R0000-0000-5FE1-0000-Z-0000-0000-6р

Фільми 1995Фільми США 1995Фантастичні фільми 1995Науково-фантастичні фільми СШАФільми-антиутопіїФільми про подорожі в часіФільми з нелінійним наративомФільми-трилери СШАФантастичні бойовики СШАПостапокаліптичні фільмиФільми про вірусиФільми англійською мовоюФільми — лауреати премії «Сатурн»Фільми Террі ГілліамаФільми, зняті в Балтиморі


англ.англ.антиутопіяТеррі ГілліамаКріса Маркера«Злітна смуга»2035 рокуЗемлімашині часу1996 рікепідеміяБалтимор1990 рокупсихічно хворогостелазинупсихіатричної клінікиправа тварин1996 рікПершої світової війниСиндром КассандрипередавачемФіладельфіїБалтиморіПенсильваніяФіладельфіяRotten TomatoesMetacritic



































12 мавп M:

12 Monkeys

12 мавп.png
Жанр
фантастика
трилер
драма
антиутопія
Режисер
Террі Гілліам
Продюсер
Чарльз Ровен
Сценарист
Девід Вебб Піплз,
Джанет Піплз
На основі
La Jetée[d]
У головних
ролях

Брюс Вілліс
Медлін Стоу
Бред Пітт
Крістофер Пламмер
Оператор
Роджер Претт[d]
Композитор
Пол Бакмастер
Кінокомпанія
Universal Pictures
Тривалість
129 хв.
Мова
Англійська
Країна
Flag of the United States.svg США
Рік
1995
Кошторис
29 млн. $
IMDb
ID 0114746
uphe.com/movies/12-monkeys

12 мавп у Вікісховищі?

«12 мавп» (англ. 12 Monkeys), також відомий як «Дванадцять мавп» (англ. Twelve Monkeys) — американський фантастичний кінофільм, антиутопія Террі Гілліама, знята за мотивами короткометражного фільму Кріса Маркера «Злітна смуга».




Зміст





  • 1 Сюжет


  • 2 У ролях


  • 3 Зйомки


  • 4 Критика


  • 5 Примітки


  • 6 Посилання




Сюжет |


До 2035 року невиліковний вірус знищив п'ять мільярдів людей, тобто більшу частину населення Землі, а решта змушені жити під землею. Злодій на ім'я Джеймс Коул, засуджений на 25 років за зухвалість і непокору владі, був обраний «добровольцем» для відправки на поверхню за збором зразків біологічного життя в покинутому місті, під приводом скорочення терміну або амністії в разі, якщо він виправдає довіру. Його друг Хосе в сусідній клітці вмовляє його не бунтувати, говорячи про малу надію на вдалий результат. Коул проходить обстеження і виходить на поверхню для збору зразків. Пізніше йому пропонують більш небезпечну роботу, але натомість, як і говорили, обіцяють амністію. Він повинен відправитися в небезпечну подорож на машині часу у 1996 рік, коли розпочалася страшна епідемія.


Помилково Коул потрапляє в Балтимор 1990 року, де його приймають за психічно хворого, так як він виявляється голим посеред вулиці, веде себе неадекватно, дезорієнтований у часі (не знає поточний рік), постійно бурмоче про якісь віруси. Зіштовхуючись з поліцією, він чинить опір. У результаті його затримують, вколюють велику дозу стелазину, а потім поміщають до психіатричної клініки під нагляд молодого лікаря-психіатра Кетрін Рейлі. Там він знайомиться з Джеффрі Гоїнсом, борцем за права тварин і сином відомого вченого-вірусолога, і марно намагається попередити людей про небезпеку. Коул підозрює, що саме Джеффрі планує випустити вірус. Він постає перед консиліумом лікарів, де намагається довести свою історію, зателефонувавши за номером для зв'язку. Потім Коул намагається втекти з допомогою ключа, виготовленого Джеффрі, але його ловлять і поміщають у карцер, де він чує голос, який називає його Боб. Коул зникає з карцеру, що призводить до непорозуміння співробітників лікарні. Він знову у 2035 році.


Повернувшись, він розповідає про те, що сталося, проте ним незадоволені. Влада дає Коулу ще один шанс, його знову відправляють у 1996 рік, але знову помиляються, і він потрапляє у окопи часів Першої світової війни, де зустрічає іншого посланця, свого приятеля Хосе, з яким сидів у в'язниці, і отримує поранення в ногу. Коул нарешті потрапляє у сьогодення, знаходить свого лікаря і викрадає її після лекції, на якій вона розповідає про Синдром Кассандри. Кетрін привозить Коула до крамниці, де знаходяться члени групи Джеффрі. У пошуках доказів вони зіштовхуються із грабіжниками в старому театрі, але Коул вбиває їх. В готелі Коул говорить Кетрін, що бачив її ще до знайомства, але не знав, що це вона. Кетрін допомагає йому дістатися до особняка батька Джеффрі і витягує з нього отриману ним раритетну кулю початку XX століття. Він зустрічається з Джеффрі, після чого зникає перед самою появою поліції.


Кетрін шукає «Армію 12 мавп» і Коула, і згодом вони раптово зустрічаються на вулиці поруч з місцем, де Кетрін і Коул вже були і де Кетрін залишає напис червоним балончиком. Кетрін забирає Коула, відводить його від поліції. Доро́гою до готелю Кетрін і Коул бачать бродячого проповідника, який визнає Коула як одного з мандрівників у часі. До готелю прибуває місцевий сутенер, вважаючи Кетрін повією, а Коула — її клієнтом. Коул б'є сутенера і видаляє собі зуби з передавачем, як радив йому Боб, так як хоче залишитися в цьому часі разом з Кетрін. Вони забирають гроші сутенера, купують нові речі і накладають грим прямо в кінотеатрі. В аеропорті Коул здійснює телефонний дзвінок, повідомляючи про непричетність «мавп» до подій. Коул знову зустрічає Хосе, який передає йому пістолет.


Виявляється, що вірус випускає не божевільний син вірусолога Гоїнса, а його не менш божевільний асистент доктор Пітерс, присутній на лекціях Кетрін. Коул розуміє це занадто пізно. Зловмисник вирушає у «відрядження» зі зразками вірусу, щоб розповсюдити його по планеті, відкривши перший контейнер прямо в аеропорті. Там само його майже наздоганяють Коул і Кетрін, однак величезна черга заважає їм до нього пробитися. Коул, який вирвався із черги, кидається слідом за зловмисником, на ходу дістаючи пістолет, але підоспілі поліцейські відкривають по ньому вогонь. Зловмисник тікає, в той час Коул гине на очах у маленького хлопчика, який з батьками чекає на літак в аеропорту. Цей хлопчик — сам Коул, і ця сцена переслідуватиме його в снах усе життя. Кетрін знаходить хлопчика очима і посміхається крізь сльози. Епідемія стає незворотньою, але поруч зі зловмисником в салоні літака сідає жінка — одна із вчених майбутнього, яка відправила Коула. Вона представляється: «Мене звати Джонс. Я із страховки» (гра слів, можна перекласти як «для підстраховки»).


Фільм закінчується тим, що маленький Коул та його батьки сідають у машину. Він дивиться кудись у далечінь, і його очі показані крупним планом — точно так само, як і в першому кадрі фільму.



У ролях |



  • Брюс Вілліс — Джеймс Коул


  • Медлін Стоу — Кетрін Рейлі


  • Бред Пітт — Джефрі Гоїнс


  • Джозеф Меліто — юний Коул


  • Джон Сіда — Хосе


  • Френк Горшин — доктор Флетчер


  • Девід Морс — доктор Пітерс


  • Крістофер Пламмер — доктор Гоїнс


  • Ліза Ґей Гемілтон — Тедді


Зйомки |


Зйомки проходили з 8 лютого по 6 травня 1995 року в Філадельфії і Балтиморі[1][2]. Під час зйомок не раз виникали труднощі через погодні умови взимку і складні механізми, використані для створення атмосфери майбутнього[2]. У зв'язку з тим, що фільм має нелінійний сюжет, не раз допускалися помилки і деякі сцени довелося перезнімати[2]. Режисер Террі Гілліам отримав травму, катаючись на коні. Незважаючи на виниклі в ході зйомок труднощі, режисерові вдалося не вийти за рамки бюджету, зйомки тривали лише на один тиждень більше. Художник-постановник Джеффрі Бікрофт зізнався в тому, що знімати цей фільм було важко і справа була не в нестачі грошей або часу, а в режисері Гілліаме, який з усіх сил намагався не вийти за рамки бюджету, оскільки раніше отримував за це на горіхи[1].


Так як творці фільму не мали можливості знімати в павільйонах, вони знайшли занедбані будівлі, пам'ятки архітектури, в яких зйомка була дозволена[2]. Фінальна сцена знімалася в Балтиморському аеропорту і Пенсильванському торговому центрі. Зйомки у психіатричній лікарні проходили у виправній установі штату Пенсильванія в місті Філадельфія[2].



Критика |


Фільм отримав схвальні відгуки від критиків. На агрегаторі рецензій Rotten Tomatoes фільм має 88% (на основі 60 відгуків) і середню оцінку 7,4/10.[3] На Metacritic стрічка має середній бал 74 зі 100 (на основі 20 рецензій).[4]



Примітки |




  1. аб FILM;Terry Gilliam: Going Mainstream (Sort Of) Published: December 24(англ.)


  2. абвгд With Twelve Monkeys filming and Die Hard With a Vengeance ready for release, the star opens up By Jeff Gordinier May 19, 1995(англ.)[недоступне посилання]


  3. "Twelve Monkeys (12 Monkeys) (1995) " (англ.). Rotten Tomatoes. Процитовано 17 січня 2017. 


  4. "Twelve Monkeys (1995)" (англ.). Metacritic. Процитовано 17 січня 2017. 



Посилання |



  • «Дванадцять мавп» на сайті IMDb (англ.)


  • 12 мавп на сайті AllMovie (англ.)


  • 12 мавп на сайті Rotten Tomatoes (англ.)


  • 12 мавп на сайті Metacritic (англ.)


  • 12 мавп на сайті Box Office Mojo (англ.)



П:  Кінематограф П:  Фантастика П:  Наукова фантастика П:  США




Popular posts from this blog

Magento 2 duplicate PHPSESSID cookie when using session_start() in custom php scriptMagento 2: User cant logged in into to account page, no error showing!Magento duplicate on subdomainGrabbing storeview from cookie (after using language selector)How do I run php custom script on magento2Magento 2: Include PHP script in headerSession lock after using Cm_RedisSessionscript php to update stockMagento set cookie popupMagento 2 session id cookie - where to find it?How to import Configurable product from csv with custom attributes using php scriptMagento 2 run custom PHP script

Can not update quote_id field of “quote_item” table magento 2Magento 2.1 - We can't remove the item. (Shopping Cart doesnt allow us to remove items before becomes empty)Add value for custom quote item attribute using REST apiREST API endpoint v1/carts/cartId/items always returns error messageCorrect way to save entries to databaseHow to remove all associated quote objects of a customer completelyMagento 2 - Save value from custom input field to quote_itemGet quote_item data using quote id and product id filter in Magento 2How to set additional data to quote_item table from controller in Magento 2?What is the purpose of additional_data column in quote_item table in magento2Set Custom Price to Quote item magento2 from controller

How to solve knockout JS error in Magento 2 Planned maintenance scheduled April 23, 2019 at 23:30 UTC (7:30pm US/Eastern) Announcing the arrival of Valued Associate #679: Cesar Manara Unicorn Meta Zoo #1: Why another podcast?(Magento2) knockout.js:3012 Uncaught ReferenceError: Unable to process bindingUnable to process binding Knockout.js magento 2Cannot read property `scopeLabel` of undefined on Product Detail PageCan't get Customer Data on frontend in Magento 2Magento2 Order Summary - unable to process bindingKO templates are not loading in Magento 2.1 applicationgetting knockout js error magento 2Product grid not load -— Unable to process binding Knockout.js magento 2Product form not loaded in magento2Uncaught ReferenceError: Unable to process binding “if: function()return (isShowLegend()) ” magento 2